fredag 14. januar 2011

Når søvnen uteblir

Ja, for det er nettop det den gjør om dagen… Den nye verdensborgeren som har tatt plass i mammas mage, har allerede begynt å markere seg og å kreve sin plass i våre liv.

image

                                                                                                 Bilde hantet fra side2.no

Det lille gullet vårt har nå bodd der inne i 31 uker.  Jeg følger utviklingen på nettet, og babyverden.no skrev noe som var mer enn slående for denne uken. Måtte bare le, for det var som tatt ut av min egen hverdag, eller -natt ;) :

“For noen er dette tiden da nattesøvnen endres. Ingen stilling er særlig "god" over lengre tid. Barnet beveger seg og trykker på blæren. Når du endelig har sovnet etter 3 toalettbesøk, og 4 snuoperasjoner vekkes du av partnerens snorking. Og du bærer på fremtiden!” sitat  Babyverden

Bare endere 4 snuoperasjoner til en 10-20, så er vi der..

 

januar 2011 034

 

Og det er slitsomt ikke å få sove.. Men om man tenker fremover i tid, så er dette kanskje en “fin” overgang til våkenetter og lite søvn når den lille har kommet ut?!

Enn så lenge får jeg bare nyte å slappe av de dagene jeg alene og har fri!


onsdag 12. januar 2011

Valgets kval..

 

Når jula ble hivd ut, ble det store spørsmålet mitt; hva skal jeg erstatte den med?

Selv om jeg har veeeldig lyst, er det vel  litt tidlig å kjøre på med full vår i stua.. Vet ikke helt jeg… Trenger i allefall noen gode lune farger til å myke opp hummøret i denne mørke tida!

Siden jeg får et par venninder på besøk i kveld, falt jeg til slutt ned på et slags hvitt og rosa- tema. 

-Byttet ut et sort og grått bilde på veggen med ett av noen engler, kjøpte en bunt rosa tulipaner på Hageland, en skal med pikekyss, og vips, så var jula glemt, og romantikken tilbake i stua mi.

januar 2011 045 januar 2011 048 januar 2011 051

januar 2011 049

 

I gangen/stua, har vi en vegg som tidligere var fylt med ulike bilder i ulike rammer. (Har desv. ikke noe bilde av det..) Etter å ha hengt der i et års tid, var jeg klar for forandring. Veggen ble på en måte litt rotete for meg, og heller ikke særlig praktisk når man kommer til støvtørken…

Så også denne veggen ble i dag et dilemma.. Hva skal jeg ersatte disse bildene med?

Løsningen fant jeg etter en tur på Åhlens; en billedhylle som jeg kan møblere og om-møblere så mye jeg vil, alt etter sessong og hummør.

januar 2011 030

januar 2011 034 januar 2011 035

 

Så nå får vi se hvor lenge dette varer!

Ha en fin kveld!


tirsdag 11. januar 2011

Bokstavputer!

 

Disse flotte bokstavputene fikk jeg av ei venninde til jul. Synes bare de er såå fine! ♥ Midt i blinken for ei som er veldig glad i bokstaver i alle former og fassonger ;)

januar 2011 019

 

Vi har altså fått oss en hver,  med forbokstaven vår, så nå slipper vi å krangle om hvem som skal ha hvilken side i senga ;)

januar 2011 035 

Dette er bare litt av hva hun designer og produserer. Virkelig en kreativ sjel! Skulle bare hatt litt av kreativiteten og dyktigheten, så hadde jeg vært fornøyd!

Flere av produktene hennes er også å få kjøpt. Virkelig et bra tips til gaver ol. til den som har alt, for disse har de garantert ikke ;) !

Se flere av hennes arbeider på denne siden.

januar 2011 032


lørdag 8. januar 2011

Nytt prosjekt;

En sliten, gammel skjenk, skal få nytt liv!

januar 2011 009

januar 2011 023 

Mange utskjæringer og detaljer på både fronter og hjørner..

januar 2011 016 januar 2011 033 januar 2011 027

 

Denne skjenken har jeg vært så heldig å få/arve av mine foreldre. Den har opprinnelig hørt til på gården jeg kommer fra, men var ikke lenger i bruk der. Så nå er planen at den skal få ny drakt og nytt liv i hjemmet vårt!

Skjenken var lakekrt, så her var det bare å frem med pussemaskina, før tua med salmiakkvann fikk en runde eller to over flatene. Med så mye krimskrams, tok det sin tid å få mattet den ned til malingsklar tilstand!

januar 2011 036

 

I dag er altså “grunnarbeidet” gjort, med pussing, vasking og et strøk heftgrunn. I morgen satser jeg på å få malt et par strøk med den endelige fargen!

Som så mye annet her i huset, blir nok denne også hvit.. (Har kjøpt Sens med fargen Chi.) Men tenkte å male “rosettene” i en annen farge, kanskje sølv, eller rett og slett pusse av noe maling, så den ser gammel og slitt ut.

Hva tror dere?


fredag 7. januar 2011

Ut med jula!

6. januar; 13. dag jul, er for mange den dagen jula ryddes ut fra de mange hjem.

Egentlig er det et par dager siden jula ble kastet på dør her i huset, men i dag går siste rest; en engel og et par lyskuler som hadde fått være igjen.

januar 2011 007

“Fly lille engel, fly til alle verdens land..”

 

januar 2011 040

januar 2011 041

 

Selv om jeg er VELDIG glad i jula, skal det og bli godt å få den ut av hus, og inn med litt myke pasteller etter hvert..  ; )


tirsdag 4. januar 2011

Utstyret begynner å innta huset

I går var jeg på føden å leverte min pre-journal. Hjelpes! Det betyr at det er ca to mnd til termin!

Det er mye som skal fikses og ordnes før den lille kommer til verden, og med en mage som vokser seg større og større for hver dag, er det greit å få unna en del småplukk mens man enda er litt bevegelig i kroppen!

I går var jeg på januarsalg å kjøpte bilstol til nurket. Sparte 800kr, så da hjelper det virkelig!! For oss  det vikrtig at barnet sitter trygt, så vi gikk for forbrukerrådets testvinner; Maxi Cosi Pebble med FamilyFix base.  Har allerede prøvemontert den i bilen, og den var virkelig kjempe enkel i bruk! *klikk*, *klikk* og setet sitter bom fast ;) Med røde og grønne indikatorlamper for montering, kan man samtidig føle seg trygg på at setet er riktig montert. Dette blir bra vil jeg tro!

maxi-cosi-pebble-bilstol-sort

Bilde lånt fra maxi-cosi.com

 Neste ønske på lista av “stor-“utstyr, er vogn.  Har allerede bestemt oss for at det blir en EasyWalker ; men må bare bestemme oss for farge først ;)