Alt du trenger er sjokolade, fyll, f.eks. Nougat, et vannbad og noen former til å støpe sjokoladen i.
Fikk ikke tak i sjokoladeformer, men disse såpeformene i silikon fungerer like godt!
Nougatfylt sjokolade!
300g mørk sjokolade
250g Nougat
Smelt 2/3 av sjokoladen over vannbad til sjokoladen er 52*c . (Vannet skal ikke koke)
Ta den smeltede sjokoladen av vannbade og tilsett den siste 1/3 av sjokoladen. De siste bitene skal nå smelte utenfor vannbadet, til massen er ca 30*c
Fyll opp formene med sjokolademassen. Dunk brettet hardt i benken noen ganger for å fjerne evt. luftbobler. Vend formbrettet, å hell ut så mye sjokolade som mulig. Skrap bort overflødig masse med en spaltel/ kniv.
Gjenta prosessen
La sjokoladen hvile mens du smelter nougaten over vannbad. Temperaturen må ikke overstige 30*c.
Fyll sjokoladene med nougaten. Bruk gjerne en kakesprøyte eller en liten t-skje.
Nb! Ikke fyll formene helt opp; må ha plass til å "lukke" med den resterende sjokolademassen
Ta den resterende sjokolademassen å fyll formene helt opp. Skrap av overflødig sjokolade.
Sett brettet i 1,5min i fryseren for en liten sjokk-nedkjøling. Etter en halvtime på benken tar du sjokoladene ut av formene.
Nytes med det samme, eller settes i kjøleskap i en boks med tett lokk.
Den er noe mektig, men smaker nydelig sammen med et glass kald melk ;)
Tips:
Du kan fylle sjokoladene med det du liker best. Jeg har i tillegg til nougaten lagt en hasselnøtt i hver i denne varianten.
300g mørk sjokolade
250g Nougat
Smelt 2/3 av sjokoladen over vannbad til sjokoladen er 52*c . (Vannet skal ikke koke)
Ta den smeltede sjokoladen av vannbade og tilsett den siste 1/3 av sjokoladen. De siste bitene skal nå smelte utenfor vannbadet, til massen er ca 30*c
Fyll opp formene med sjokolademassen. Dunk brettet hardt i benken noen ganger for å fjerne evt. luftbobler. Vend formbrettet, å hell ut så mye sjokolade som mulig. Skrap bort overflødig masse med en spaltel/ kniv.
Gjenta prosessen
La sjokoladen hvile mens du smelter nougaten over vannbad. Temperaturen må ikke overstige 30*c.
Fyll sjokoladene med nougaten. Bruk gjerne en kakesprøyte eller en liten t-skje.
Nb! Ikke fyll formene helt opp; må ha plass til å "lukke" med den resterende sjokolademassen
Ta den resterende sjokolademassen å fyll formene helt opp. Skrap av overflødig sjokolade.
Sett brettet i 1,5min i fryseren for en liten sjokk-nedkjøling. Etter en halvtime på benken tar du sjokoladene ut av formene.
Nytes med det samme, eller settes i kjøleskap i en boks med tett lokk.
Den er noe mektig, men smaker nydelig sammen med et glass kald melk ;)
Tips:
Du kan fylle sjokoladene med det du liker best. Jeg har i tillegg til nougaten lagt en hasselnøtt i hver i denne varianten.
Wow!!! Det der s[g spennende ut...Det må eg få testa ut en gang..så nydelig!,mmmm smaka sikkert som dem ser ut, heilt fantastisk:)
SvarSlett