mandag 25. oktober 2010

Høstbakst

 

Mørke høstkvelder med regn og ruskevær, leder ofte til innekos med tente lys og  ferskt bakverk!

En av mine favoritter, er lauper! Ingenting er som duften av nybakst med en søt tone av Anis!

høst 2010 012

LAUPER:

500gr hvetemel

2ss sukker¨

2ss sirup

2ss smør

2ss anis

1/2 ts salt

3 1/2dl melk

50gr gjær

smelt smøret og ha i melken. Varm til det er fingervarmt.

Rør ut gjæren i væsken.

Bland inn det tørre

Heves til dobbel størelse

Bak ut til store boller. Klem de gjerne litt flate

Sett de til etterheving ca 45min.

Stekes på 200grader på midterste rille til de har en gylden farge.

smaker kjempegodt alene, men er også nydelige med ost eller syltetøy.

høst 2010 013 

 

Nyt høstkvelden!