lørdag 21. november 2009

Thailand!

Da er vi tilbake etter to deilige og opplevelsesrike uker i Thailand!

Visste egentlig ikke så mye på forhånd hvor vi skulle. Hadde bestilt første natta, og tok det videre derifra. Etter en 11-timers flytur fra gardermoen, var vi omsider fremme på Phuket. Snakk om overgang! Fra kalde nord til sol, 30*c og en luftfuktighet somklamrer seg til kroppen fra første stund. HERLIG! Tilbringer de første nettene på Karon beach. En enorm strand, med herlig hvit sand.


Karon beach

Thailandske pannekaker med banan og sjokolade ble tidlig en favoritt!

Overrasket av regnvær, så vannet sto opp til langt på leggen inne på markedet!

Men vi har "mark i rompa" etter å komme oss ut for å se! Med reisebyråer på hvert hjørne, er det lett å planlegge turene videre, litt på impuls. Vi fikk skaffet oss et hotellrom og båtbiletter, så etter et par dager på Karon, går ferden videre til Ko Phi Phi.


Båtturen ut til ko Phi Phi


Det er et herlig syn som møter oss her ute. De karakteristiske fjellene som stuper ned i havet, med bortgjemte og øde strender strødd rundt om. Hallelujah!
Vi blir med på en liten ekstra guidet tur før vi hopper i land. Får sett noen av stedets serverdigheter, og en times snorkling sammen med "akvariefisk" i alle regnbuens farger.


Fantastiske snorkleforhold!

Fikk opplevd så mye fint før vi dro her ifra! Vi endte opp med enda en "rundreise" med longtail båt, hvor vi fikk oppleve grotter, snorkle, bade, og å kose oss på Ao Maya, kjent fra filmen "The Beach". Å, ja, den er faktisk like fin som i filmen, om ikke bedre.. Rett og slett den fineste stranden jeg noensinne har vært på, med sand like hvit og fin som potetmel!


Ao Maya "The Beach"



Turtelduene ja..!

Fra Ko Phi Phi gikk ferden videre til Railay i/ved Krabi. Eneste måte å komme seg hit på er med båt, så longtail båtenble nok en gang vårt fremkomstmiddel. Her endte vi opp på et hotell som lå et stykke opp i fjellsida, med en uandelig lang trapp for å komme opp, i allefall med stappfull koffert i tropevarmen..


Trappa opp til hotellet..

Uterestaurant, med Raileys herligste utsikt!

Herlig utsikt!

Mange apekatter på Railey beach!

Nygrillet mais på stranda. NAM!

Chikcen island


Etter ert par late dager på Railey, dro vi inn til Krabi. Syntes ikke det var så fint her, så bestilte likeså godt fly til Bangkok. Kanskje det største motstykket tol det vi frem til nå hadde opplevd. Støy, kaos, biler og folk over alt. Men det er kjekt!

Føste dagen leier vi oss en Tuk tuk for hele dagen. Freser rundt mellom templer og kjøpesentre. Det sier at Bangkok har over 400 templer. Vi valgte oss et knippe på en 5-6 stk vi besøkte.
Brukte da noen dager i Bangkok og. Shopping, sightseeng, skreddersydde klær, dro på kino ++
Koste oss skikkelig!


7-etasjes kjøpesenter med kun elektronikk

Det er mildt sagt godt med is i varmen!

Den av Royale palass

Smaragd Budda, visstnok VELDIG hellig..

Handlegata i Bangkok

Taxi-boat

Utsiktspunkt over Bangkok

Ett av rundt 400 templer

En av mange Tuk tuk turer i Bangkok

Du trokker ikke han her på terne....

Big Buddah

Khao San road, et "must" for backpakere

Etter rundt fire dager i Bangkok, gikk turen tilbake til Karon for soling og avslappning etter en særdeles opplevelsesrik tur!!
Thailand anbefales altså p det varmeste!!! Utsagnet om at det er "Det smilende land", er ikke bare en myte! Deler gledelig tips om du planlegger å reise!
Viser gjerne flere bilder, me da må du komme på besøk ;)

2 kommentarer:

  1. Åååååå! Jeg kjenner meg så igjen fra mange av stedene! Misunner dere skikkelig! MÅ bare tilbake snart! Håper jeg ser deg i jula gode venn! Klemmer fra Kristine

    SvarSlett
  2. Kjøpesenter på 7 etg med elektronikk?! Kan det bli bedre :-D :-D Herlige bilder, misunner/unner dere virkelig turen ;-)

    SvarSlett