onsdag 17. februar 2010

Såpestøperi!

Såpe 027
En flott fritidssyssel, kan være å støpe såper!
Jeg har hatt utstyret  noen år, men har liksom glemt det litt. I dag var det på tide å finne det frem igjen!
Hjemmelgde såper kan være kjempe fine, og man kan tilpasse duft og farge etter egne ønsker! Dette kan være både etter årstid, fargemøblering og hummør ;)
Hjemmelagde såper kan være en kjempefin og personlig  gave å gi bort; jeg synes i allefall det er veldig koselig å få noe som andre har lagd! Så når du først er i gang, kan det være kjekt å lage litt ekstra som du kan ha liggende til en evt. markering.

FREMGANGSMÅTE:
Ha klart det utstyret du behøver for å lage såpen. Såpemasse, former,  farver, duft og tilbehør som roser, lavendel blomster, glitter ol., får man  kjøpt i hobby foretninger. Såpemassen smeltes i en kopp, enten i vannbad eller i mikro. Se tips under.
 Såpe 004
Såpe 017Såpe 015

Kombiner de farger, dufter og evt. pynt du ønsker. Såpemassen bør hvile et par timer før du tar dem ut av formen. Vips, så har du din personlige såpe!
Da man må jobbe raskt når man er i gang, er det greiT å ha alt samlet der du skal holde på.

TIPS FOR STØPINGEN:
Såpemassen: Husk at såpemassen stivner plutselig, og veldig fort, så det lønner seg å jobbe fort. Dette gjelder spesielt for den hvite kremsåpen.
Smelting: Dersom du velger å smelte såpemassen i mikroen; husk at det fort kan koke over, så hold et godt øye med smeltingen
Roser: Dersom man har i rosene mens såpen er varm, mister den den rosa/lilla fargen, å blir grønne… Dersom du ønsker å bevare den flotte fargen, anbefaler jeg å vente lengst mulig med å legge dem i såpemassen.
Flere lag: Dersom du ønsker å støpe såpen i flere lag, enten forskjellige farger eller type såpemasse (Finnes både klar og hvit), bør du passe på at det forrige laget er helt stivt, og  den neste ikke er for varm. Da kan lagene smelte sammen, og man får ikke noe skille mellom lagene.

DAGENS RESULTAT:
Såpe 022
Såpe 031 Såpe 028
Såpe 061Såpe 034 Såpe 037  Såpe 043 Såpe 059Såpe 045 Såpe 039

5 kommentarer:

 1. Så utrolig koselig, Karoline! Nydelige såper du laget idag! Fine bilder :) Kreativt må jeg si.. Takk for sist! Var så koselig med en helkveld sammen :)

  SvarSlett
 2. Takk for sist ja! Veldig trivelig! Du får komme med såpe ønsker når du skal innrede badet i "ny-huset" ;)

  SvarSlett
 3. Gurimalla korr flink du e Karoline! Kul side har du og :-)

  SvarSlett
 4. For noen nydelige såper!!
  Dette tror jeg må prøves :)

  SvarSlett
 5. Vakre såper. Ser frem til å prøve det selv:)

  SvarSlett