tirsdag 2. februar 2010

Thai-kveld

I helga hadde vi thai-kveld hjemme hos oss, hvor vi sammen med min svigerinne og svoger som også har vært i thailand, mimret litt med bilder og thailandsk mat.
Etter litt tapas med ulike retter som stekt ris, vårruller, fritert scampi, svine wok og red curry, toppet vi det hele med de deilige thailandske pannekakene; roti.
usa, thailiand 319
Hadde egentlig ikke trodd vi skulle få det til så veldig bra, da det krever god teknikk for å få de gjennomsiktig tyne. Dette er nemlig en deig som de slenger mot bordplata til den blir gjennomsiktig tynn før den stekes med fyll. I Thailand kjøpte vi disse med banan fyll, og sjokolade på toppen, så det måtte prøves her og ;)
usa, thailiand 320
 usa, thailiand 321
Å ikke for å skryte, men resultatet ble faktisk meget bra; nesten som å være tilbake på stranda i det smilende land ;)
januar 10 005
Her kommer oppskriften for den som skulle ønske å prøve seg
ROTI (Thailandske pannekaker)
3 1/4 cup hvetemel
1ts havsalt
1ss sukker
1 egg, pisket
1ss helmelk
3/4 cup vann
ca 1/2 cup peanøttolje eller annen vegetabilsk olje
1/4 cup smør

Sikt melet ned i en bolle med salt og sukker. Lag en fordypning i blandingen å ha i egget og melken. vend det inn mens du litt etter litt har i vannet. Elt deigen i 5-10 min. til deigen er elastisk. Dekk bollen med en fuktig klut, å la den hvile i minst 30 min. Men; jo lengre jo bedre!
Så kommer utfordringen; utbakingen. For deg som ikke har sett disse pannekakene bli bakt ut, er det en “twist and breake” bevegelse mot en glatt overflate. Altså  man tar tak i pannekaken med den ene hånda, løfter slenger den opp, å vrir den så den kommer tilbake på benken opp ned i forhold til hvordan du løftet den opp.. Vanskelig å forklare men.. Evt. prøv å strekke den. Om denne teknikken blir vanskelig kan man prøve p kjevle deigen, men da blir den gjerne litt for tykk.. Hus å ha godt med olje på benken du skal bake ut på!
Steking: Fykk en panne, eller gjerne takke, godt med olje. Oljen skal være så varm at den ryker før du ha i pannekaka. Når pannekaka er i, tar du på litt smør på oversiden før du legger på ønsket fyll, dette kan være banan, ananas, bære eller hva du måtte like. Når du har lagt på fyllet, bretter du sammen pannekaken å snur den. Litt smør her og, å så steker du den til den har en gylden farge.
Server!  Er du glad i sjokolade, er det vanlig å enten smøre på nutella, eller sprute på litt sjokolade saus på toppen.
thai pancake
Vel bekomme!

2 kommentarer:

  1. Endelig:) Jeg har lett etter denne oppskriften siden jeg var i Thai land:) og det var i 2005:)
    tusen tusen takk for at du har lagt den ut :D Dette skal smake ;) Mvh Maria Andreassen :)

    SvarSlett
  2. Tusen takk for oppskrift 😀 Kom hjem i går etter 2 herlige uker i Thailand ❤ Disse er jo bare så gode!!
    Skal prøve meg på disse hjemme 😁😁😁

    SvarSlett