lørdag 8. januar 2011

Nytt prosjekt;

En sliten, gammel skjenk, skal få nytt liv!

januar 2011 009

januar 2011 023 

Mange utskjæringer og detaljer på både fronter og hjørner..

januar 2011 016 januar 2011 033 januar 2011 027

 

Denne skjenken har jeg vært så heldig å få/arve av mine foreldre. Den har opprinnelig hørt til på gården jeg kommer fra, men var ikke lenger i bruk der. Så nå er planen at den skal få ny drakt og nytt liv i hjemmet vårt!

Skjenken var lakekrt, så her var det bare å frem med pussemaskina, før tua med salmiakkvann fikk en runde eller to over flatene. Med så mye krimskrams, tok det sin tid å få mattet den ned til malingsklar tilstand!

januar 2011 036

 

I dag er altså “grunnarbeidet” gjort, med pussing, vasking og et strøk heftgrunn. I morgen satser jeg på å få malt et par strøk med den endelige fargen!

Som så mye annet her i huset, blir nok denne også hvit.. (Har kjøpt Sens med fargen Chi.) Men tenkte å male “rosettene” i en annen farge, kanskje sølv, eller rett og slett pusse av noe maling, så den ser gammel og slitt ut.

Hva tror dere?


2 kommentarer:

  1. Jeg tror den skjenken der kommer til å bli veldig fin når du blir ferdig med den Karoline. Synes både sølv og slitt hørtes fint ut jeg. Valgets kvaler? :-) Ha en fin fin kveld søta.

    SvarSlett
  2. Gleder meg veldig til å se resultatet av denne nydelige skjenken! Blir nok helt skjønn!! Mye arbeid og, da.. Men du har jo litt tid du må få brukt opp ;)

    SvarSlett